Wil jij straks ook wonen in een nieuwe, duurzame woning zonder gasaansluiting? DOBU geeft je graag meer informatie.

Waarom gasloos bouwen met DOBU?

Door de uitstoot van broeikasgassen verandert het klimaat en warmt de aarde steeds meer op. Maar klimaatverandering is niet de enige reden waarom een gasloos huis bouwen de norm is geworden. Het uitputten en opraken van de gasvelden en het sterk toenemende aantal aardbevingen in Groningen heeft de regering er ook toe gedwongen om de gaskraan in Nederland de komende jaren helemaal dicht te draaien. Met DOBU kan je rekenen op een betrouwbare partner die reeds vertrouwd is met het sinds 2018 verplichte gasloos bouwen.

In plaats van een traditionele gasaansluiting, worden nieuwbouw woningen uitgerust met een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een lucht-water-warmtepomp. Zo is een op deze wijze gebouwde woning door DOBU altijd:

  • Toekomstbestendig
  • Duurzaam
  • Efficiënt
  • Waardevast

De voordelen van gasloos bouwen met DOBU

Als je gasloos gaat bouwen, biedt de combinatie van zonnepanelen en gasloos verwarmen niet alleen een milieubesparing op, ook je portemonnee vaart er wel bij. De stroom die je opwekt, wordt immers direct benut door je warmtepomp, de radiatoren, de kookplaat en de andere elektrische apparaten in huis. Je hebt geen gas meer nodig en kunt zelfs volledig zelfvoorzienend zijn.

Wil je van gedachten wisselen over gasloos bouwen of wil je advies, neem dan gerust contact met ons op.