DOBU en Circulair Bouwen

Circulair bouwen is bouwen volgens de kringloopgedachte. Het belangrijkste doel van circulair bouwen is het efficiënter gebruik maken van de beschikbare grondstoffen en materialen en de juiste verwerking ervan. Dat levert niet alleen een milieubesparing maar ook een kostenbesparing op. Hierbij houdt DOBU ook rekening met de oorsprong van de materialen en de processen er omheen zoals productie, verwerking en transport. We hechten veel waarde aan de toepassing van duurzame materialen waaronder gecertificeerd hout als circulair bouwmateriaal. Uiteindelijk leidt dit tot een volledig circulaire bouw.

Het begrip ‘circulair’ nader uitgelegd

De naam zegt het al een beetje, het gaat om een cirkel. Op dit moment is er sprake van een hergebruik economie. We recyclen wel, maar tijdens de bouw komt nog ontzettend veel afval vrij. In een circulaire economie is er geen sprake meer van restafval. Alles kan weer worden hergebruikt.

DOBU: uw partner in Someren inzake circulair bouwen

Op projectniveau streven wij naar de toepassing van duurzame materialen, een lage CO2-uitstoot, hoge energiezuinigheid en het hergebruik van nieuw- en bestaand vastgoed. Zo staat circulariteit in ons bouwproces steeds centraler. Benieuwd naar de mogelijkheden van circulair bouwen bij DOBU? Neem dan contact met ons op!