Open huis modelwoning de Groote Hoeven in Someren

In de woonwijk Groote Hoeven in Someren realiseert de gemeente Someren een duurzame modelwoning. Op zaterdag 26 oktober hield de gemeente open huis bij deze woning.

De gemeente Someren is al een aantal jaren actief op tal van terreinen van duurzaamheid. Zo zijn gemeentelijke gebouwen voorzien van energiezuinige installaties en zonnepanelen, kunnen inwoners met een bepaalde postcode (postcoderoosproject) stroom afnemen van de zonnepanelen op sporthal De Postel en kunnen inwoners gebruik maken van een duurzaamheidslening.

Woonwijk Groote Hoeven

Een van de meest aansprekende duurzaamheidsprojecten is de realisatie van woonwijk Groote Hoeven. Groote Hoeven is de eerste gasloze wijk in de gemeente. Woningen in deze wijk moeten voldoen aan een aantal duurzaamheidseisen. De materialen die gebruikt worden moeten duurzaam en circulair zijn. Ook dient men op eigen terrein voor de regenwateropvang te zorgen.

Modelwoning met duurzaamheidseisen

De modelwoning voldoet aan deze duurzaamheidseisen en is een voorbeeld voor potentiële bouwers. Als de woning klaar is wordt het een infocentrum voor potentiële bouwers op Groote Hoeven en voor overige geïnteresseerden.

De modelwoning ligt aan de Waterlaat 35 in Someren.

artikel door: siris.nl